Грузинската президентка Саломе Зурабишвили предупреди за опасността от руска агресия срещу други

...
Грузинската президентка Саломе Зурабишвили предупреди за опасността от руска агресия срещу други
Коментари Харесай

Президентът на Грузия предупреди: Русия не спира, ако не бъде спряна

Грузинската президентка Саломе Зурабишвили предизвести за заплахата от руска агресия срещу други европейски страни, в случай че Украйна загуби войната, съобщи ДПА.

" Това е природата на Русия, тя не стопира, в случай че не бъде спряна ", съобщи 71-годишната президентка пред ДПА в изявление в границите на Мюнхенската конференция по сигурността.  " Европейците би трябвало да се тормозят. "

" Днес Украйна в действителност се бори в отбрана на европейската сигурност и украинците умират за други европейци ", сподели Зурабишвили.

" Няма разлика сред балтийските страни, Полша и останалата част от Европейския съюз. Изборът на Владимир Путин, в случай че той продължи и в случай че не бъде надвит в Украйна, може да бъде всевъзможен ", сподели тя.

Дискусиите за руските оръжия, които могат да бъдат употребявани против спътници в Космоса, демонстрират, че географията към този момент не играе роля, акцентира президентката на Грузия.

" Мисля, че е доста ясно и е доста елементарно днес да подкрепим Украйна, в сравнение с на следващия ден да водим по-голяма война ", сподели Зурабишвили.
" Така че в случай че не желаеме да се окажем на идната Мюнхенска конференция или след няколко години в доста по-тежко състояние, мисля, че решението би трябвало да се вземе в този момент. "

Зурабишвили приветства новия пакет от помощи за Украйна на Европейски Съюз в размер на 50 милиарда евро и изрази " убеденост ", че републиканците в Конгреса на Съединени американски щати ще вдигнат блокадата си на спомагателни милиарди долари помощ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР